Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Brussels politiekorps zet nu ook 'flitszakken' in
DMS | 29 aug 2013

In z’n strijd tegen ‘hardrijders’ zet de Brusselse politie nu een wapen in: ‘de flitszak’!

 

Wie zich vaak met de motorfiets in het Brusselse verkeer begeeft kan de komende tijd maar best een gezond wantrouwen tegenover vuilniszakken aankweken. Het Nieuwsblad meldt vandaag dat de Brusselse politie namelijk sinds kort z’n flitsapparatencamoufleert’ met vuilniszakken. Wat  op een ordinaire vuilniszak van het Brussels hoofdstedelijk gewest lijkt, kan in de praktijk dus een flitsapparaat zijn.

 

De Hoofdstedelijke politie past deze strategie nog maar sinds kort toe. Een politiewoordvoerder vertelde aan Het Nieuwsblad dat de vuilniszakken in eerste instantie gebruikt werden om de dure – 65.000 Euro per stuk – flitsapparaten beter te beschermen bij regenweer. Maar het gebruik van  de vuilniszak deed meer dan alleen maar het apparaat droog houden. Ook het aantal geflitste voertuigen ging aanzienlijk de hoogte in.

 

Sindsdien maakt de Brusselse politie ten allen tijde gebruik van de ‘flitszakken’.  Een praktijk die op zich niet hoeft te verbazen want eerder al kondigde het Hoofdstedelijk politiekorps het gebruik van mobiele flitspalen in de verschillende Brusselse tunnels aan. Bovendien werden ook de snelheidscontroles op de invalswegen van en naar Vlaanderen fors opgeschroefd. Een gewaarschuwd motorrijder is er dus twee waard!