EHBO-cursus voor motorrijders

Je zal het maar meemaken. Je bent samen met enkele vrienden aan het rond tuffen, je bent met je club op de baan. Eéntje mist de bocht, wordt door een andere voertuig van de baan gemaaid, iemand verlaat zonder kijken de oprit als je net komt voorbij gereden, … Het moet daarom nog niet met desastreuze gevolgen zijn. Jij bent er als eerste bij om te helpen maar je weet niet hoe er aan te beginnen. Belangrijke en cruciale tijd kan verloren gaan door geen juiste hulp te kunnen bieden. Wat moet je eerst doen, wat mag je vooral niet doen? Wat kan of moet je doen in afwachting van professionele hulp?

Om tegemoet te komen aan deze vragen organiseren we voor de 2de maal een EHBO-cursus op maat gemaakt naar mogelijke situaties binnen het motorgebeuren. De cursus is opgedeeld in 2 delen.
In het eerste deel vooral een theoretische benadering met uitleg inzake  we kunnen, mogen of moeten doen. In het 2de deel aan de hand van simulaties e.d. oefeningen in de praktijk.

De cursus vindt plaats op zaterdag 20 februari  2016 in Café Koophandel  - Baarledorpstraat 9 in Drongen. Dat is net aan de afrit Drongen op de E40. Samenkomst vanaf  9u. De cursus start om 9u30. Het einde is omstreeks 16u30 gepland. Het middagmaal kunnen we ter plaatse nuttigen. Kurt (de cafébaas) zal een heerlijke spaghetti voor ons klaar maken à € 7/pers.

Voor MAG-leden kunnen we deze cursus gratis aanbieden, niet leden betalen € 10.

Op voorhand inschrijven is noodzakelijk en doe je bij Bert Buyens - oostvl.voorzitter@mag.be
Aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen. Snel inschrijven is dus de boodschap.
Graag ook bij inschrijving aangeven of je ’s middags spaghetti wenst te eten.

 

Facebook comments