Fast Metal: Classic Suzuki Racing Katana

De klassieke racerij zit in de lift. En ook aan de andere kant van het Kanaal raken ze nu in de ban van de klassieke Endurance. Daarom heeft Suzuki UK een team voor de Britse  Endurance Legends-ronde op Donington Park (6-7 mei) samengesteld. Testrijder Michael Neeves krijgt er het gezelschap van James Whitham en Steve Parrish. Zowel Whitham als Parrish waren tijdens hun actieve carrière officiële Suzuki-rijders.

 

Team Classic Suzuki zal voor de wedstrijd op Donington Park een GSX1100SD Katana inzetten. Met behulp van Suzuki’s Vintages Parts-catalogus werd het 35 jaar oude concept tot een racer omgebouwd. Dat resulteerde onder andere in een verlaagd scharnierpunt voor de achterbrug en een aangepaste balhoofdhoek. Verder deden ook technische leveranciers als K-Tech (vering), Dymag (wielen) en Sweet Fabrications (swingarm op maat) deden hun duit in het spreekwoordelijke zakje. 

 

Verder werd het blok opgeboord tot 1170cc en kreeg het aangepaste nokkenas en kleppen in RVS. 

 

Dat het eindresultaat een klassieke racemotor met flair en een schitterende ‘livrei’ is, spreekt voor zich. Bewonder de Team Classic Suzuki Katana in al z’n glorie in de galerij hieronder.

 

Foto's: Suzuki Racing

Facebook comments