Future Metal: Gas Gas EC XC 2018

Na enkele moeilijke jaren lijkt het tij te keren voor Gas Gas Motos. De Catalaanse off-roadconstructeur blijft alvast vurig in de tweetakt geloven. Als we op de recent gelanceerde EC-XC 300 mogen afgaan zullen de enduromodellen van het merk een flinke update krijgen voor 2018.

 

In 2017 maakte Gas Gas Motos een doorstart met een beperkte lijn tweetakt enduro’s die drie modellen (EC 200 R, EC 250 R, EC 300 R) bevatte. Technisch waren deze modellen nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van modeljaar 2014. Voor 2018 pakt Gas Gas echter met heel wat nieuwigheden uit. Zo pakte Gas Gas het rijwielgedeelte grondig aan. De EC’s kregen een nieuw frame dat minder stijf is en minder weegt. Ook het aluminium subframe kreeg een nieuw ontwerp. De Gas Gas enduromodellen zijn voortaan voorzien van KYB veerelementen en dat zowel voor-als achteraan. Vooraan is dat een 48 mm lucht/olie voorvork die volledig instelbaar is. Verder kreeg het enduromodel ook een nieuw achterlicht, voorlicht en een nieuwe kabelboom.

 

Gas Gas pakte ook de krachtbron aan en claimt dat het tweetakt nu efficiënter vermogen ontwikkelt. Daartoe werd een nieuwe cilinderkop ontwikkeld. 

 

De 2018-modellen van Gas Gas komen zowel in een klassieke enduroversie, de gekende EC’s, als in een cross-countryversie, de XC’s. Deze laatste modellen zijn niet voorzien van lichten en zijn enkel bestemd voor competitie op afgesloten circuits. 

 

Facebook comments