Het lijstje: De vijf toertoppers van modeljaar 2018

Na een jaar waarin er onheilspellende geruchten waren over de toekomst van de toermotor, was het goed om te zien dat de fabrikanten nog steeds in het 'genre' geloven. We hanteren deze term niet zomaar want je kan toermachines anno 2018 - ja, wij denken alvast vooruit - niet meer in één hokje, of beter gezegd segment stoppen. Dat betekent ook dat de vijf toertoppers in dit lijstje van divers pluimage zijn.

 

5. Ducati Multistrada 1260 Pikes Peak

Ducati lanceerde in Milaan de vernieuwde Multistrada met Testastretta motor. Met een koppel van 130 Nm is deze motorfiets uitstekend geschikt voor sportief toerwerk. Omdat we toch ook wel een beetje gulzig zijn opteren we voor de Pikes Peak-versie met Öhlins ophanging en dikke Brembo remmen!

 

4. Kawasaki H2 SX

Niet iedereen is overtuigd van het nut van een 200 pk sterke toermachine. Niettemin, willen we zelf weleens ervaren of Kawasaki een punt heeft, met het op de markt brengen van een sportieve toermachine met drukvulling. Wat zijn de voordelen daarvan en de eventuele nadelen? Hopelijk ontdekken we dat volgende zomer!

 

3. BMW K 1600 Grand America

Een groottoerist van BMW, dat is altijd iets om naar uit te kijken.  Wij reserveren nu al een weekje in onze agenda om volgende zomer met deze Amerikaanse BMW op stap te gaan. We sturen nog wel een kaartje van onderweg!

 

2. Yamaha Tracer 900 GT

Met de Tracer 900 had Yamaha de afgelopen jaren al een uitstekende basis voor een toermachine. Voor 2018 lanceert Yamaha niet alleen een geüpdate versie van de Tracer 900 maar met de Tracer 900 GT ook een kant-en-klare reismachine. Wij popelen nu al om hiermee de Alpen te bestormen.

 

1. Honda Gold Wing

We kunnen er niet omheen. Het lange wachten heeft een hoog verwachtingspatroon gecreeërd voor de Honda Gold Wing. Wie een nog bombastischer verschijning had verwacht kwam ongetwijfeld van een koude kermis thuis. Maar Honda heeft van de Gold Wing weer meer motorfiets gemaakt. Hoe dat aanvoelt, klinkt en ruikt willen we uitgebreid ervaren! 

 

 

Facebook comments