Indian zet zwaar in op AMA Flat Track

Indian Motorcycles laat geen kans onbenut om het gras onder Harley-Davidsons voeten weg te maaien. Dat geldt niet alleen in de showrooms maar voortaan ook op Amerika’s Flat Track-pistes. Na afloop van de laatste AMA Pro Flat Track-race van het seizoen kondigde Indian z’n nieuwe fabrieksteam officieel aan.

 

Dat Jared Mees, het speerpunt van die nieuwe ‘Indian wreking crew’ zou worden, was al langer bekend. Maar daarnaast legde Indian ook de pas gekroonde Bryan Smith onder contract. Smith won afgelopen zondag in het Californische Santa Rosa z’n eerste GNC1-titel. De rijder uit Michigan deed dat op een door een Kawasaki paralleltwin aangedreven machine. 

 

Naast Smith en Mees zal ook Brad Baker deel van het Indian Motorcycles-fabrieksteam gaan uitmaken. Baker lag tot dit jaar onder contract als fabrieksrijder bij Harley-Davidson en werd in Europa bekend door z’n duels met Marc Marquez in de Superprestigio Dirt Track in Barcelona.

 

Het Indian Motorcycle Flat Track-trio zal volgend jaar op de Indian Scout FTR750-machine uitkomen. Deze machine maakte in Santa Rosa z’n competitiedebuut in de handen van de ervaren Joe Kopp. Kopp lukte er zowaar de holeshot mee in de Finale en zou uiteindelijk als negende eindigen.

 

Het seizoen 2016 van het AMA Pro Flat Track-kampioenschap zit er nu op, maar 2017 kondigt zich alvast als boeiend aan. Dan zullen oude rivalen Harley-Davidson en Indian Motorcycles immers opnieuw alles uit de kast halen om het felbegeerde AMA Grand National Championship te winnen.

 

Foto: Indian Motorcycle

Facebook comments