Korte inhoud Motoren & Toerisme juni 2017

Aan het begin van de eerste, échte zomermaand serveren we jullie een verse Motoren & Toerisme vol reportages, reisverhalen en tests voor. Wat lees je in het juninummer van Motoren & Toerisme?

Vergelijkingstest middenklasse nakeds

We voelden voor u de Kawasaki Z900, Suzuki GSX-S 750, Yamaha MT-09 én Triumph Street Triple RS aan de tand om te weten te komen naar welke van deze vier ‘middenklasse’ nakeds onze voorkeur uitgaat. Voldoende pk’s onder de kont en de wind vol op de snuit gingen we met deze vier potige heerschappen een dagje dollen in de Vlaamse Ardennen.

Harley-Davidson Street Rod

De Harley-Davidson Street Rod zit ondertussen drie jaar in het gamma en dat vonden ze in Milwaukee lang genoeg om hun lichtste tweewielertje van een update te voorzien. Zowel uiterlijk als innerlijk werd de Street Rod grondig aangepakt om te voldoen aan de eisen van de vele geïnteresseerden in deze meest bereikbare Harley-Davidson uit het gamma.

Honda X-ADV

Een motorscooter die hoog op zijn poten staat, het was nog nooit vertoond. Bij Honda zagen ze wel iets in dit concept en de Honda X-ADV rolde van de tekentafel. Een scooter op noppenbanden waar je een beetje hoger op zit zorgt ervoor dat je in het verkeer of in de stad beter overzicht hebt en dat je er offroad ook mee uit de voeten kan. Wij gingen uittesten of de X-ADV zijn beloftes inlost.

Yamaha MT-07 vs. Kawasaki Z650

Elders in dit nummer vergelijken we vier ‘middenklasse’ nakeds, we voelden ook enkele van hun ietwat lichtere broertjes aan de tand. De Yamaha MT-07 en Kawasaki Z650 kunnen qua koppel en paardenkracht niet mee met hun grotere broers, wij gingen uittesten of dit ook geldt voor het rijplezier dat je aan deze lichtere machientjes kan beleven.

Honda CMX 500 Rebel

Honda mikt met de CMX 500 Rebel wellicht op een jonger publiek. Relatief gunstig geprijsd, te besturen met een A2-rijbewijs, en toch niet de looks van een braaf opstappertje. Of de Rebel de rij-eigenschappen heeft om de rebellerende jeugd ten volle te overtuigen lees je verder in het magazine.

Muziekroute deel 2: Vlaams-Brabant

De tweede van de muziekroutes die ons door de vaderlandse muziekgeschiedenis gidst maakt een cirkeltje rond Brussel in Vlaams-Brabant. Starten doen we aan het standbeeld van Urbanus in Tollembeek om na een omzwerving doorheen de provincie te eindigen aan jeugdhuis Nijdrop in Opwijk.

Metropolis Minitrip: Moezel

Elke maand halen we de Peugeot Metropolis van stal om er een minitrip mee te doen in één van onze buurlanden. Voor dit nummer ging het op drie wielen richting Duitsland om er rond Cochem de Moezelvallei te gaan verkennen. Aan bochtjes geen gebrek in deze regio, een uitgelezen kans om uit te testen of de Metropolis hier net zo tuk op is als wijzelf.

Zen en de kunst van het motoronderhoud

Op 24 april stierf Robert M. Pirsig, schrijver van het boek ‘Zen, en de kunst van het motoronderhoud’. Daniel Delcroix maakte een reisverhaal waar hij lustig refereert naar dit iconisch boek. Als eerbetoon aan Robert M. Pirsig willen we dan ook deze maand dit reis- en leesverhaal brengen. Geniet ervan!

 

Facebook comments