Korte inhoud M&T februari 2017

BMW G310R

Op Intermot en EICMA konden we al zien dat meerdere merken vol inzetten op lichte A2-motoren, genre 300 en 400 cc om de jongeren aan het motorrijden te krijgen. Met zijn  G310R dingt ook BMW mee naar de rechter- en linkerhand van de hedendaagse jeugd.

Wij mochten in Los Angeles aan den lijve ondervinden dat het beestje in kwestie niet enkel volwassen oogt, maar ook aardig zijn mannetje staat én bovendien ook met een licht prijskaartje om het oor geleverd wordt. Dat lees je goed!

 

Triumph Bobber

De Bobber is het nieuwste lid van Triumphs Bonneville-familie. Het is een moderne Britse visie op een klassieke Amerikaans type motorfiets. Bobbers waren destijds tweewielige hot rods die er niet enkel cool uitzagen, maar ook goed reden. Kortom, fietsen die ons best zouden moeten liggen en die we in de heuvels rond Madrid aan de tandwielen mochten voelen.

 

Crocker 61ci V-Twin

Er zijn maar weinig motormerken die eenzelfde mythische status verworven hebben in vintagekringen als de Crocker V-Twin. Tussen 1936 en 1942 werden er iets meer dan 100 gemaakt – originelen die momenteel voor vijf- en zescijferige getallen verhandeld worden. Al worden er sinds enkele jaren ook nieuwe, exacte kopieën van de machine gemaakt en verkocht. Met één daarvan gingen we – voorzichtig - aan de rol.

           

Vespa GTS 125 en Sprint 125

Begin tegen een motorleek over scooters te praten en je loopt de kans dat ze zich meteen een Vespa voor de geest halen. De ras-Italiaantjes gaan immers al sinds jaar en dag als zoete broodjes over de toonbank, zowel in 50 cc- als 125 cc-versie. Wij mochten testen of ook de nagelnieuwe GTS eenzelfde toekomst wacht, de EU3 Sprint-versie kregen we er gratis bovenop.

 

The Royal Silk Route

‘The Royal Silk Road’ is een spectaculair reisproject van drie jonge Belgen die gewapend met enkele camera’s en oldtimer Royal Enfields in India vertrokken om op vierenhalf maand tijd naar hun thuisstad Brussel te rijden. Het resultaat is een reis van 16.000 kilometer, door 36 steden in 25 landen geworden. En wij mochten op de thee om te horen hoe hen dat vergaan is!

 

Jess in Japan

 

Ducati organiseerde onlangs een wereldreis met een Ducati Multistrada. Opzet was dat dertien piloten op één motorfiets de wereld rond zouden rijden om de 90e verjaardag van het merk te vieren. De motor werd onderweg doorgegeven van piloot aan piloot, waarvan eentje de Belgische Jessica Leyne was. Het tweede deel van haar relaas lees je vanaf pagina 56.

 

Tweedaagse toerrit Calais - Somme

 

Omdat het niet altijd de Ardennen moeten zijn voor een korte toerrit, speelden we met het idee om ofwel in Zuid-Engeland, ofwel in Noord-Frankrijk rond te tuffen. Maar waarom zouden we beiden niet combineren zonder het gepruts met treinen of boten? Rijdend langs de Noord-Franse kust krijg je immers een schitterend zicht op de kliffen in Dover…

 

Start To Enduro

Als je ooit een volleerd motorrijder wil worden, volstaat het niet om enkel op de openbare weg je streng te trekken, maar moet je ook naast de platgetreden paden uit de voeten kunnen – letterlijk in dit geval. Dus schreven wij ons redactiejonkie in voor een volledige enduro-opleiding. Net zoals je als complete zwembaddebutant maar beter eerst in het kinderbadje kan plensen voor je je in het diepe waagt, stond er eerst een gewenningsdag ofte ‘endurowandeling’ op het menu. 

Facebook comments