MY 2018: Bultaco Albero

Vorige week beleefde de Bultaco Albero zijn wereldpremière op de EICMA. De Albero lanceert Bultaco’s Moto-Bike-concept in een stedelijke omgeving. 

 

Sinds zijn terugkeer heeft Bultaco Motors stevig ingezet op innoverende producten, zowel op het gebied van concept als technologie. Daarbij onderscheidt de Spaanse constructeur zich bovendien door de manier waarop functionaliteit op een originele manier wordt gekoppeld aan fun en karakter. Bultaco’s eerste product was de Brinco, zeg maar de grondlegger van het Moto-Bike concept. Hiermee omschrijven ze bij Bultaco de revolutionaire middenweg tussen een fiets en een motorfiets. Voor de (elektrische) aandrijving gebruikt de rijder zelf het gashendel, terwijl hij ondertussen al dan niet trapt.

De nieuwe Bultaco Albero deelt het technische platform van de Brinco.  Zowel de uitstraling als de techniek werden echter aangepast aan een stedelijke omgeving. Het resultaat is een unieke e-bike met een strak design overgoten met een scheut retro en gekruid met een sportief café racer aroma. In de praktijk brengt Albero een onuitgegeven manier van persoonlijke mobiliteit naar de stad. Enerzijds is er de handelbaarheid en het speelse van een fiets, anderzijds de stevigheid en het geruststellende rijwielgedeelte van een motorfiets met een prima vering en uitstekende remmen. De  prestaties (maximaal koppel van 60 Nm, maximumsnelheid van 45 Km/h) van de elektrische aandrijving maken het plaatje compleet.

Naast zijn praktische troeven biedt de Albero ook veel rijplezier. Rijden met de pedalen en het gashendel zorgt zondermeer voor een aparte en aangename ervaring. Bultaco introduceert met de Albero dan ook een nieuwe, veilige en leuke vorm van transport voor een nieuw publiek: de motobikers. Een kosmopolitisch stedelijk publiek, dat op zoek is naar vooruitstrevende en duurzame mobiliteit. 

Vanaf 15 december mag je de Bultaco Albero bij de dealer verwachten. De Albero zal € 5.950 kosten.

 

Bron: Bultaco

Facebook comments