Roads: Michael Dunlop met Bennetts Suzuki naar TT

Het bleef ook deze winter erg lang stil rond TT-winnaar Michael Dunlop. Vorig jaar won de Noord-Ier beide Superbike TT’s en zette daarbij een nieuw ronderecord neer. Dat deed hij toen op een BMW S1000RR van Hawk Racing, het team achter Buildbase BMW. In het najaar kondigde datzelfde Hawk Racing echter een switch naar Suzuki aan. Hawk Racing is voortaan de officiële vertegenwoordiger van het merk uit Hamamatsu in het British Superbike. Daarnaast werd ook verzekeringsmaatschappij Bennetts aangetrokken als hoofdsponsor. 

 

Met de switch naar Suzuki was het niet duidelijk of Michael Dunlop nog wel in de plannen van Hawk Racing paste. Maar Dunlops korte ‘wintercampagne’ in Nieuw-Zeeland, op een GSX-R1000 van Suzuki NZ, was een alvast een hint.Nu is de kogel dus door de kerk. Dunlop blijft ook in 2017 voor het team van Stuart en Steve Hicken uitkomen. Het programma van de Noord-Ier omvat naast de Isle of Man TT, ook de North West 200, de Southern 100 en de Ulster GP. Dunlop vat z’n seizoen aan met de eerste ronde van het British Superbike op Donington Park. 

 

Het Real Roads-programma van Michael Dunlop krijgt ook steun van Suzuki Japan, dat dit als bijkomende marketing voor de nieuwe GSX-R1000 ziet. Ook Suzuki’s trouwe technische partner Yoshimura zal een rol gaan spelen in de ontwikkeling van competitie-onderdelen voor Dunlops 2017-campagne.

 

Foto: Suzuki UK/Stephen Davison

Facebook comments